Ellen High School jaar in Amerika

1 maand in Amerika!!!!!

Vandaag een nieuwe blog ik ben namelijk precies 1 maand in the United States of America!20 aug

Vandaag kwam ik moe thuis van school heb ik mijn huiswerk gemaakt en gezwommen na het eten zijn Cortney en ik begonnen aan onze welcome signs voor Florenz (student uit Duitsland) die van mij is nog niet af dus daar ga ik morgen mee verder.

21 aug

Vandaag was ik nog steeds moe ik denk dat ik gewoon moet wennen aan het om 6 uur opstaan voor school. Ook heb ik een nieuwe vriendin gemaakt. Ik kwam thuis heb mijn huiswerk gemaakt. EN JONGENS IK SNAP WISKUNDE!! De docent heeft het me allemaal uitgelegd en de eerste 5 sommen snap ik nu, ga me niet iets vragen over de sommen die erna komen want dan ga ik je stom aanstaren want daar snap ik helemaal niks van. Daarna ben ik verder gegaan met mijn welcome sign en hij is bijna af!! Tot slot was vandaag een magische dag ik heb vandaag namelijk de gehele dag mijn kluisje in een keer open gekregen! Een applaus alstublieft!

22 august

Vandaag was niet echt bijzonder maar ik moet jullie wel even mijn blooper van de dag vertellen! Oke nou gisteren kreeg ik bij american studies te horen dat we vandaag een quiz hadden. Ik dacht ohh super leuk! Mag ik jullie er op wijzen dat een quiz hier een kleine toets is en dus helemaal geen spelletje is dus daar zat ik dan staren en staren naar mijn scherm want weet ik veel of hayes voor of na lincoln komt. Daarnaast kan ik eindelijk de gehele pledge mee praten. De pledge zeggen ze in de ochtend, mijn school start om 8.00 en om 8.05 vragen ze of je wilt gaan staan dan leg je je hand op je borst en zeg je de volgende woorden:

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

En soms spelen ze ook nog the national anthem. (Eigenlijk bijna overal)

Vandaag had ik ook nog mijn wiskunde test omdat ze dan kunnen kijken op welk level ze me kunnen plaatsen. Ik vond hem heel moeilijk niet de onderwerpen die er in voor kwamen dat snapte ik allemaal wel maar ik snapte niet wat ze vroegen en dan wordt een wiskunde toets of welke toets dan ook toch best wel moeilijk.

23 augustus

Vandaag is besloten dat ik een klas omlaag ga met wiskunde vanaf maandag. Dat was het enige belangrijke dat vandaag op school is gebeurt. Vandaag ben ik met Cortney naar het lokale festival geweest wij zouden het een kermis noemen alleen dan saaier want er is geen muziek. Maar het was wel gezellig maar het is niks vergeleken met de kermis in Nederland en al hellemaal niet met de Tilburgse kermis maar er hang wel een positieve sfeer dat was heel leuk. Daarna ben ik nog met Barbara en Jim gaan uiteten.

24 augustus

Vandaag hebben we in de tuin gewerkt met zijn drieën dat was heel leuk Jim deed de boom snoeien en wij brachten al het hout naar de kampvuur plek met de tuinauto (net zoiets als een golfkar alleen dan groter) nou daarna na 10x op en eer te zijn gegaan zijn we daarna naar het festival gegaan om te kijken hoe Cortney speelde in de band. Tot slot hebben we een kampvuur gemaakt en heb ik mijn allereerste vallende ster gezien!

25 augustus zondag

Vandaag had ik gewoon een simpele chill dag helemaal niks bijzonders aan alleen huiswerk gemaakt.

26 augustus maandag

Vandaag had ik mijn nieuwe rooster want ik ben vandaag een niveau omlaag gegaan met wiskunde maar ik snap nog steeds niks van wiskunde maar wat hadden we nou echt iets anders verwacht? Maar nu naar het positieve ik vind mijn nieuwe Engels klas veel leuker en de docent is super aardig.

27 augustus dinsdag

Vandaag na school heb ik vooral geleerd voor mijn test van accounting. Verder heb ik niet zo veel meer gedaan vandaag.


28 augustus, woensdag

Vandaag had ik mijn toets gehad en ik had 83% goed ik ben trots op mezelf. Ook heb ik nog geleert voor mijn andere toets voor morgen.

29 augustus, donderdag

Vandaag heeft Barbara stroopwafels gemaakt nadat we uit school kwamen ze zijn wel lekker lijken het zelfde maar niks in vergelijking met de Nederlandse die zijn toch echt lekkerder.

30 augustus, vrijdag

Ik ga je een wijze levensles meegeven als je ooit met een buitenlander bevriend wilt raken geef ze een stroopwafel en je bent vrienden voor het leven. Dat is namelijk wat ik heb gedaan, super leuk om te doen en iedereen vond ze super lekker! Maar vandaag hadden we ook iets best wel engs meegemaakt. We hadden namelijk onze lockdown oefening dan oefenen ze wat je moet doen als er een schutter de school inkomt best eng om over na te denken. Nou wat je dan moet doen als je een lockdown hebt?

  1. Deur opslot (als hij al niet automatisch opslot is)
  2. Deurstop onder de deur voor het geval de schutter een sleutel heeft.
  3. Lichten uit
  4. Ramen bedekken als die niet bedekt zijn
  5. Onder het bureau of ik een lege kast gaan zitten
  6. Telefoons uitschakelen
  7. Stil zijn en wachten
  8. Hopen dat je niet wordt geraakt

Nou hebben jullie ook weer iets geleert

31 augustus, zaterdag

Vandaag had ik een chilldag maar heb ik ook gekookt dat was heel leuk om te doen ik had wraps gemaakt maar het smaakt helemaal niet naar hoe we ze in Nederland maken. Maar vandaag hebben we wel definitief besloten dat we rond Thanksgiving naar  Wahington DC. gaan en Thanksgiving gaan vieren bij Barbara haar zus in Pennsylvania. Daar heb ik nu al heel veel zin in!

1 september, zondag

Vandaag heb ik al mijn huiswerk gemaakt want geloof me ik had heel veel huiswerk omdat we morgen vrij zijn.

2 september, maandag

Vandaag zou ik eigenlijk gaan shoppen met een vriendinnetje maar ze is heel erg ziek geworden dus dat ging niet door. Daarom ben ik met cortney gaan shoppen we waren vandaag namelijk vrij omdat het Labor Day was soort dag van de arbeid. Daarnaast heb ik mijn allereerste cheescake op in Amerika en dat was zo lekker!

3 september, dinsdag

Vandaag was een normale dag het enige leuke was dat ik heb gefacetimed met stijn dat was heel leuk.


4 september, woensdag

Vandaag voelde ik me niet lekker, ik wilde eigenlijk naar huis toe gaan maar moest eerst langs de schoolarts nog nooit gedaan dus ik dacht helemaal oh god wat gaat er gebeuren. Maar ze was heel aardig en ze wou me naar huis gaan sturen maar op dat moment bedacht ik me ik ben hier namelijk maar voor een jaar en wil niks missen dus bleef ik die laatste 3 uurtjes nog op school. Helemaal omdat we vandaag een 2 uur latere dag was. Dat wil zeggen dat school in plaats van 8 om 10 start en dat we om 3 uur klaar zijn.

5 september, donderdag

Vandaag was totaal niet spannend ik was namelijk ziek ik ben thuis gebleven van school en heb de hele dag op bed gelegen. Het enige dat ik vandaag dacht was: heb ik daarom al die inentingen gekregen? ?


6 september, vrijdag

Vandaag was ik nog steeds ziek en ik ben net als gisteren thuis gebleven. Maar vandaag was onze eerste home game dat was zo leuk! Ondanks dat ik ziek was ben ik toch gegaan aangezien we maar 4 home games hebben dit schooljaar. We hebben dik gewonnen 28-0. Het was zo leuk om mee te maken. Daarnaast moest cortney spelen (ze zit in de marching band). En aangezien ik maar een keer eerder American Football op tv heb gezien had ik de hele tijd geen idee of dat ze nou goed of slecht aan het spelen waren. In ieder geval dit was een van de leukste avonden tot nu toe. Vandaag is tot slot ook nog besloten dat ik geen wiskunde meer hoef te volgen omdat ik ook Accounting volg, daar ben ik echt super blij mee want ik snap helemaal niks van deze wiskunde.

7 september, zaterdag 

Vandaag ben ik een maandje in The USA, WHOOPWHOOP vanavond ga ik naar een Grieks festival waar ze allemaal eten verkopen. maar daar zal ik meer over vertellen in mijn volgende blog!

Allemaal heel erg bedankt voor het lezen van deze blog en de lieve kaartjes die jullie hebben opgestuurd!

 

Reacties

Reacties

Antonet

Gezellig, Ellen. Zo leuk om weer iets van je verhalen te lezen. En hele mooie foto’s. Heel veel plezier vanavond, ik hoop dat je geoefend hebt op het dansen van de Sirtaki, want die hoort natuurlijk bij een Griekse avond. Tot je volgende blog, doei doei. XXX

Esther

Superleuk al je verhalen!! Have fun! Dikke kus x
Tante Esther

Marja

Je bent al aardig aan het inburgeren daar!! En die cheesecake: JALOERS! 😂

Geniet er van! 😘

Tante Joke en ome Theo

Hoi Ellen,

Fijn om te vernemen dat het eigenlijk kei-goed met je gaat. Voor je het weet is het 2020 en spreek je al met een Ohio-aans accent: Aye, aye mr president. You are a funny guy. At least, that's what my uncle Theo from Holland says. Oops, sorry! Don't send me home now, cause I like your cool country very much. Please!!?? Let me help you to make America great again. Oohh, thank you very much Donald! Of course, my father will donate your campaign next year. Name the amount and consider it done.
Nou Ellen. Geniet ervan, doe je best en blijf bloggen. We willen niets missen!

Groetjes....your uncle and aunty from Youdenhoet.

Dimen

Heel veel plezier lieve Ellen!
Groetjes :)

oma Tny

hallo Ellen leuk om al die verhaaltjes te lezen van wat je zo allemaal meemaakt. Ik heb zo het gevoel dat je je echt niet verveelt/en dat je het zo goed naar je zin hebt. dus ik zou zeggen geniet met volle teugen en ik kijk uit naar je volgende blog liefs Oma Tiny.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!